Izvorna jezična inačica ove stranice francuski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Inculpați (proceduri penale)

Este foarte important să apelați la consilierea independentă a unui avocat atunci când sunteți implicat, indiferent sub ce formă, într-o acțiune penală. Fișele informative vă arată când și în ce condiții aveți dreptul de a fi reprezentat de un avocat. Aceste fișe vă explică, de asemenea, modul în care veți fi asistat de către avocat. Prezenta fișă de informații generale vă arată cum puteți găsi un avocat și cum se achită onorariul acestuia atunci când dumneavoastră nu puteți efectua plata.

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Cum puteți găsi un avocat

Aveți dreptul absolut de a beneficia de asistența unui avocat, în toate cazurile. Puteți apela la un avocat pe care îl alegeți dumneavoastră sau puteți contacta Baroul din Luxemburg pentru a obține lista avocaților și a alege unul pe care îl considerați potrivit.

În cazul în care nu alegeți un avocat sau dacă decanul Ordinului Avocaților consideră că alegerea făcută nu este adecvată, acesta din urmă va desemna un alt avocat. Avocatul este obligat să execute mandatul care i-a fost încredințat, cu excepția cazurilor în care există motive de opunere sau conflicte de interese.

În cazul în care vă aflați în detenție, puteți solicita judecătorului de instrucție, la începerea procedurii, să vă asigure asistența unui avocat din oficiu sau a unui avocat ales de dumneavoastră.

Remunerarea unui avocat

Onorariile avocaților sunt stabilite în mod liber. În cazul în care nu dispuneți de venituri suficiente pentru remunerarea unui avocat, puteți solicita asistență juridică la serviciul de primire și de informare juridică funcționând pe lângă tribunale.

Un astfel de serviciu de primire și de informare juridică există la Luxemburg, la Diekirch și la Esch-sur-Alzette:

  • Luxemburg: Cité Judiciaire, Bâtiment CR, L-2080, Luxemburg, telefon : 22 18 46
  • Diekirch: bei der Aler Kiirch, B.P.66 L-9201 Diekirch, telefon: 80 23 15
  • Esch-sur-Alzette: place de la Résistance, L-4002 Esch/Alzette, telefon: 54 15 52

Se consideră că sunteți o persoană cu resurse insuficiente atunci când mijloacele financiare de care dispuneți nu depășesc venitul minim garantat prevăzut de lege.

Linkuri relevante

Ministerul Justiției – Asistență juridică

Ministerul Justiției – Asistență judiciară

Ultima actualizare: 05/04/2016

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici