Hinweis: Die ursprüngliche Sprachfassung dieser Seite Französisch wurde unlängst geändert. Die Sprachfassung, die Sie ausgewählt haben, wird gerade von unserer Übersetzungsabteilung erstellt.
Swipe to change

Inculpați (proceduri penale)

Luxemburg

Inhalt bereitgestellt von
Luxemburg
Es gibt keine amtliche Übersetzung der Sprachfassung, die Sie ansehen.
Zur maschinellen Übersetzung dieses Inhalts. Sie dient lediglich zur Orientierung. Der Urheber dieser Seite übernimmt keinerlei Verantwortung oder Haftung für die Qualität dieses maschinell übersetzten Texts.

Infracțiunile privind circulația rutieră sunt reglementate în Codul rutier în care sunt menționate, între altele, infracțiunile legate de consumul de alcool, cele legate de viteză și cele legate de comportamentul în caz de accident.

Care sunt infracțiunile legate de consumul de alcool?

Există o diferență în funcție de nivelul alcoolului măsurat în sânge. Nivelul de bază, de la care consumul de alcool devine pasibil de pedeapsă, este de 0,5 g alcool la litrul de sânge. Pornind de la acest nivel de referință, competența revine tribunalului de poliție (contravenție gravă) și se menține până la nivelul de cel puțin 1,2 g alcool pe litru de sânge, acesta fiind pragul de la care competența se transferă către tribunalul corecțional (delict).

Legea prevede, de asemenea, cazul semnelor vizibile ale stării de ebrietate. Astfel, dacă aveți un nivel de alcool în sânge sub 0,5 g/l, dar prezentați semne vizibile de ebrietate, veți fi tratat ca și când ați avea un nivel al alcoolului în sânge de cel puțin 0,5 g/l. În mod similar, dacă nivelul alcoolului în sânge este între 0,5 și 1,2 g/l, dar există semne vizibile de ebrietate măsurile vor fi aplicate ca și cum nivelul alcoolului măsurat în sânge ar fi de cel puțin 1,2 g/l.

Care sunt sancțiunile pe care le riscați?

Riscați următoarele pedepse: închisoare, amendă, interzicerea conducerii unui vehicul (provizorie, definitivă, retragerea imediată a permisului de conducere) sau confiscarea. Sancțiunile diferă în funcție de gravitatea infracțiunii.

Care sunt infracțiunile legate de viteză?

Există trei infracțiuni legate de viteză trei:

Contravenția ușoară

Este vorba de fiecare depășire de viteză care nu se încadrează în altă categorie. Sancțiunea unei contravenții ușoare va fi un avertisment constând în plata unei taxe, cazul fiind astfel închis.

Contravenția gravă

Sancțiunea va fi o amendă (între 25 și 500 EUR).

Delictul de depășire a vitezei (exclusiv în cazul recidivei după o primă contravenție gravă)

Sancțiunea va fi o amendă (între 500 și 10 000 EUR) și o pedeapsă cu închisoarea (de la 8 zile la 3 ani) sau una dintre aceste pedepse.

Pentru mai multe detalii privind plafoanele de viteză și încadrarea acestora în categorii de gravitate, consultați publicațiile Ministerului Transporturilor.

Care sunt infracțiunile legate de comportamentul în caz de accident?

Infracțiunea privind fuga de la locul accidentului

În caz de accident (indiferent de natura sau gravitatea pagubelor), trebuie să rămâneți la locul accidentului până la efectuarea tuturor constatărilor, în caz contrar comiteți infracțiunea de fugă de la locul accidentului.

În cazul comiterii infracțiunii de fugă de la locul accidentului, puteți risca pedeapsa cu închisoarea, cu amenda și cu interzicerea conducerii unui vehicul.

Neacordarea de ajutor persoanelor aflate în pericol

Neacordarea de ajutor unei persoane aflate în pericol este pasibilă de pedeapsă dacă, fără a exista un pericol grav pentru dumneavoastră sau altă persoană, în mod intenționat, nu acordați sau nu solicitați ajutorul pentru o persoană expusă unui pericol grav, indiferent dacă situația acestei persoane este constatată chiar de dumneavoastră sau vă este descrisă de către persoanele care solicită intervenția dumneavoastră.

În caz de neacordare de ajutor unei persoane aflate în pericol, riscați o pedeapsă cu închisoarea cu durata cuprinsă între opt zile și cinci ani și plata unei amenzi de la 251 până la 10 000 EUR sau numai una dintre aceste pedepse.

Vătămarea corporală din culpă și omorul din culpă.

Cazul va fi soluționat în instanță, la fel ca oricare alt caz care nu are legătură cu circulația rutieră.

Linkuri relevante

Departamentul Transporturilor, exces de viteză

Noutăți în materie de circulație rutieră

Ultima actualizare: 05/04/2016

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.