-
EU's politik for uddannelse af retlige aktører
Undervisning i EU-ret er vigtig for alle retsvæsenets aktører, dog i særlig grad for dommere og anklagere, således at de kan blive kvalificerede til at implementere EU-lovgivningen. Tillid og forståelse mellem retsvæsenets aktører vil sikre, at enkeltpersoners og virksomheders rettigheder efterleves på en klar og sammenhængende måde.
-
Den europæiske uddannelsesplatform
Retsvæsenets aktører kan benytte platformen til at søge efter kurser og online-undervisning om EU-lovgivningen. Ansatte indenfor retsvæsenet og andre, der udøver juridiske hverv, kan finde studieforløb og selvlærende materiale om en lang række emner på platformen.
-
Europæiske uddannelsesnetværk og -strukturer
I takt med udviklingen i europæisk lovgivning og den større mobilitet for Europas borgere er der i de sidste ti år opstået et tydeligt behov for efter- og videreuddannelse af jurister på europæisk plan. Denne uddannelse udbydes af flere europæiske strukturer, der er oprettet med støtte fra medlemsstaterne, og en række faglige organisationer, ofte støttet med EU-midler.
-
Uddannelse af retsvæsenets aktører i de enkelte lande
Oplysninger om tilrettelæggelsen af den nationale uddannelse af retsvæsenets aktører. Uddannelsesordninger i EU-landene sikrer kvaliteten og omfanget af undervisningen.
-
God uddannelsespraksis
Underviserne kan her få adgang til faktablade med en beskrivelse af god praksis i forbindelse med undervisning af dommere og anklagere. Denne praksis dækker en bred vifte af emner, fra vurdering af uddannelsesbehov til tilrettelæggelse af undervisning og evaluering.
-
Uddannelsesmetoder
God planlægning er vigtigt for et vellykket efteruddannelseskursus. Følgende er eksempler på god uddannelsespraksis (selv om de ikke altid direkte vedrører EU-uddannelse af retlige aktører) og kan være nyttige for uddannelsesudbydere.