Közvetítő

Skócia

Ez az oldal abban nyújt Önnek segítséget, hogy közvetítőt találjon Skóciában.

Tartalomszolgáltató:
Skócia

Hogyan kereshet közvetítőt Skóciában?

A Skót Közvetítési Hálózat (SMN) kezeli a  Skót Közvetítési Nyilvántartást (SMR), amely azoknak a közvetítőknek és közvetítői szolgáltatóknak a független nyilvántartása, amelyek megfelelnek a skóciai közvetítésre vonatkozó gyakorlati mininumkövetelményeknek, amelyeket a gyakorlati követelményekkel foglalkozó független bizottság határoz meg, előírva a képzettségre, a szakmai tapasztalatra és szakmai továbbképzésre vonatkozó minimális követelményeket.

Az SMN honlapjának „Find a Mediator” (Találjon közvetítőt!) elnevezésű oldala ingyenes hozzáférést kínál a közvetítés valamennyi válfaját végző szakemberekkel kapcsolatos információkhoz. A közvetítők évente legalább egyszer frissítik az oldalon található adatokat, amelyek felölelik a képzettségükre, szakmai továbbképzésükre, és szakterületeikre vonatkozó információkat is.

A Skót Közvetítési Nyilvántartás egyik célja, hogy biztosítsa a felhasználók számára az általuk kiválasztott közvetítő szakmai hozzáértését, annak tanúsításával, hogy az adott közvetítő eleget tesz a minimumkövetelményeknek A nyilvántartásban szereplő közvetítők használhatják a „Skót Közvetítési Nyilvántartásban szereplő közvetítő” megnevezést, valamint nevük mellett feltüntethetik az SMR logót.

A SMN hivatala kezeli továbbá a Skót Közvetítési Segélyvonalat, amely a közvetítésre, és a közvetítés igénybevételének módjára vonatkozó tanácsadást és tájékoztatást nyújt a felhasználók számára. Az SMN a segélyvonal útján megszervezheti a nyilvántartásban szereplő közvetítő testületek közreműködésével zajló közvetítéseket is, illetve a megfelelő közvetítési szolgáltatásokhoz irányíthatja a felhasználókat.

Az SMN emellett támogatja és elősegíti a skóciai Nemzeti Egészségügyi Szolgálattal (NHS) kapcsolatos panaszok ügyében zajló közvetítési eljárásokat – ezt a tevékenységet a skót kormány finanszírozza. A közvetítéssel és a közvetítés igénybevételének módjával kapcsolatos további információk találhatók az SMN honlapján.

A skót kormány is közzétett egy tájékoztató füzetet – „Vitarendezés perindítás nélkül címmel – amely a közvetítéssel és az egyéb alternatív vitarendezéssel kapcsolatos tanácsot nyújt az Ön számára. Ez a füzet letölthető a skót kormány weboldaláról.

Ingyenes-e a közvetítői adatbázishoz való hozzáférés?

Igen, a közvetítőkkel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés ingyenes.

Ha közvetítőt keres, a következőt teheti:

Keresse fel a Skót Közvetítési Nyilvántartás honlapját a linkre kattintva, vagy írja be a http://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator URL-címet a keresőjébe és kövesse az útmutatásokat, hogy ki tudja választani az Ön számára és körülményeikhez illő legmegfelelőbb közvetítőt

Lépjen kapcsolatba a Skót Közvetítési Hálózattal a honlapján keresztül, vagy levélben a 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, Egyesült Királyság címen, illetve a következő telefonszámon: +44 (0) 131 556 1221.

Kapcsolódó linkek

Skót Közvetítési Hálózat, Skót Közvetítési NyilvántartásA skót kormány által közzétett tájékoztatás

Utolsó frissítés: 05/09/2018

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit