Közvetítő

Málta

A portál ezen fejezete segít Önnek közvetítőt találni Máltán.

Tartalomszolgáltató:
Málta

Hogyan találhatok közvetítőt Máltán?

A Máltai Közvetítői Központban a felek rendelkezésére bocsátják a Központ által megfelelően akkreditált közvetítők jegyzékét. Mind az önkéntes közvetítés esetén, mind pedig akkor, amikor az ügyet a bíróság vagy a törvény utalja a Központhoz, a közvetítőt a vitában álló felek választják ki az akkreditált közvetítők jegyzékéből, feltéve hogy a választott személy a vitában álló felek számára kölcsönösen elfogadható. Ha a felek nem tudnak megegyezni a közvetítő személyében, a Központ azt a személyt jelöli ki közvetítőnek, akinek a neve a jóváhagyott közvetítők jegyzékében soron következik.

Családjogi közvetítés esetén a felek közös megegyezéssel választanak közvetítőt az igazságügy-miniszter által jóváhagyott személyek jegyzékéből, vagy pedig – rotációs alapon – a bíróság jelöl ki közvetítőt a miniszter által jóváhagyott, bíróság által kirendelt közvetítők jegyzékéből. A közvetítés költségeit előbbi esetben a felek, utóbbi esetben pedig a polgári bíróságok és azok hivatala fizeti meg.

Jelenleg még nem áll rendelkezésre elektronikus közvetítői nyilvántartás. Felvilágosítás a Központtól kérhető a hivatalvezető útján, a következő címen: Malta Mediation Centre, Palazzo Laparelli, South Street, Valletta VLT 1100.

A hivatalvezető telefonon a +356 21231833 telefonszámon, e-mailben pedig a info@mediationmalta.org.mt címen érhető el.

Utolsó frissítés: 20/01/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit