Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Izmiritelji

Škotska

U ovom su odjeljku dostupne informacije o pronalasku miritelja u Škotskoj.

Sadržaj omogućio
Škotska

Kako pronaći miritelja u Škotskoj

Škotska mreža za mirenje (SMN) upravlja Škotskim registrom miritelja (SMR) koji predstavlja neovisni registar miritelja i usluga mirenja koji odgovaraju minimalnim škotskim „standardima prakse” mirenja. Te je standarde postavio neovisni odbor za standarde prakse, a njima su propisane minimalne razine osposobljavanja, iskustva i trajnog profesionalnog razvoja (CPD).

Na stranici za pronalaženje miritelja u sklopu web-mjesta SMN-a omogućen je besplatan pristup informacijama o osobama koje prakticiraju sve vrste mirenja. Miritelji ažuriraju podatke na stranici bar jednom godišnje, a oni obuhvaćaju informacije o njihovom osposobljavanju, CPD-u i područjima stručnosti.

Jedna od svrha Škotskog registra miritelja jest osigurati profesionalnu kvalitetu miritelja pomoću certifikata o ispunjenju minimalnih standarda. Miritelji koji su uvršteni u SMR mogu nositi titulu miritelja registriranih u Škotskom registru miritelja i uz svoje ime navoditi logotip SMR-a.

Ured SMN-a upravlja i Škotskom službom za pomoć pri mirenju koja pruža savjete i informacije o mirenju i o tome kako ostvariti pristup mirenju. SMN u okviru usluga službe za pomoć može i dogovoriti mirenje uz vijeće miritelja iz SMR-a ili osobe uputiti odgovarajućoj službi za mirenje.

SMN ujedno podupire i promiče proces mirenja u slučajevima pritužbi na nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) u Škotskoj.Te aktivnosti financira škotska vlada. Dodatne informacije o mirenju i o tome kako se uključiti u postupak možete pronaći na web-mjestu SMN-a

Škotska vlada objavila je i knjižicu – „Resolving Disputes without Going to Court” (Izvansudsko rješavanje sporova) u kojoj su dostupni savjeti o mirenju i drugim alternativnim načinima rješavanja spora. Možete ju preuzeti na web-mjestu škotske vlade.

Je li pristup bazi podataka o miriteljima besplatan?

Da, pristup informacijama o miriteljima je besplatan.

Miritelja potražite na sljedeći način:

pristupite web-mjestu klikom na poveznicu na Škotski registar miritelja ili upišite URL http://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator u svoj preglednik, a zatim slijedite upute kako biste pronašli najboljeg miritelja za svoj slučaj.

Obratite se Škotskoj mreži za mirenje putem njihova web-mjesta, poštom na adresu 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK ili telefonom na broj +44 (0) 131 556 1221.

Ostale poveznice

Škotska mreža za mirenje, Škotski registar za mirenjepublikacija škotske vlade

Posljednji put ažurirano: 05/09/2018

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici