Otvoreni postupci u području građanskog pravosuđa koji su započeti prije isteka prijelaznog razdoblja nastavit će se na temelju prava EU-a. Na temelju uzajamnog sporazuma s Ujedinjenom Kraljevinom na portalu e-pravosuđe do kraja 2022. ostat će dostupne informacije povezane s Ujedinjenom Kraljevinom.
Izvorna jezična inačica ove stranice engleski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Izmiritelji

U ovom su odjeljku dostupne informacije o pronalasku miritelja u Škotskoj.

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Kako pronaći miritelja u Škotskoj

Škotska mreža za mirenje (SMN) upravlja Škotskim registrom miritelja (SMR) koji predstavlja neovisni registar miritelja i usluga mirenja koji odgovaraju minimalnim škotskim „standardima prakse” mirenja. Te je standarde postavio neovisni odbor za standarde prakse, a njima su propisane minimalne razine osposobljavanja, iskustva i trajnog profesionalnog razvoja (CPD).

Na stranici za pronalaženje miritelja u sklopu web-mjesta SMN-a omogućen je besplatan pristup informacijama o osobama koje prakticiraju sve vrste mirenja. Miritelji ažuriraju podatke na stranici bar jednom godišnje, a oni obuhvaćaju informacije o njihovom osposobljavanju, CPD-u i područjima stručnosti.

Jedna od svrha Škotskog registra miritelja jest osigurati profesionalnu kvalitetu miritelja pomoću certifikata o ispunjenju minimalnih standarda. Miritelji koji su uvršteni u SMR mogu nositi titulu miritelja registriranih u Škotskom registru miritelja i uz svoje ime navoditi logotip SMR-a.

Ured SMN-a upravlja i Škotskom službom za pomoć pri mirenju koja pruža savjete i informacije o mirenju i o tome kako ostvariti pristup mirenju. SMN u okviru usluga službe za pomoć može i dogovoriti mirenje uz vijeće miritelja iz SMR-a ili osobe uputiti odgovarajućoj službi za mirenje.

SMN ujedno podupire i promiče proces mirenja u slučajevima pritužbi na nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) u Škotskoj.Te aktivnosti financira škotska vlada. Dodatne informacije o mirenju i o tome kako se uključiti u postupak možete pronaći na web-mjestu SMN-a

Škotska vlada objavila je i knjižicu – „Resolving Disputes without Going to Court” (Izvansudsko rješavanje sporova) u kojoj su dostupni savjeti o mirenju i drugim alternativnim načinima rješavanja spora. Možete ju preuzeti na web-mjestu škotske vlade.

Je li pristup bazi podataka o miriteljima besplatan?

Da, pristup informacijama o miriteljima je besplatan.

Miritelja potražite na sljedeći način:

pristupite web-mjestu klikom na poveznicu na Škotski registar miritelja ili upišite URL http://www.scottishmediation.org.uk/find-a-mediator u svoj preglednik, a zatim slijedite upute kako biste pronašli najboljeg miritelja za svoj slučaj.

Obratite se Škotskoj mreži za mirenje putem njihova web-mjesta, poštom na adresu 18 York Place, Edinburgh EH1 3EP, UK ili telefonom na broj +44 (0) 131 556 1221.

Ostale poveznice

Škotska mreža za mirenje, Škotski registar za mirenjepublikacija škotske vlade

Posljednji put ažurirano: 05/09/2018

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici