Izvorna jezična inačica ove stranice poljski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Izmiritelji

Poljska

Ovaj odlomak sadržava informacije za pronalaženje izmiritelja u Poljskoj.

Sadržaj omogućio
Poljska

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Popise izmiritelja vode okružni sudovi. Izmiritelje, uključujući osobe s popisa koje u skladu sa svojim zakonskim zadaćama sastavljaju nevladine organizacije i obrazovne ustanove, na popis dodaje i s popisa uklanja predsjednik nadležnog okružnog suda. Međutim, zbog raspodjele ovlasti između regionalnih i središnjih tijela, središnjem popisu izmiritelja pristup nije moguć.

Osnovne informacije o pravilima, postupcima i praktičnim aspektima dogovora o mirenju u Poljskoj mogu se pronaći na stranici Mirenje na web-mjestu Ministarstva pravosuđa koje se uređuje u suradnji s Vijećem za alternativne načine rješavanja sporova i sukoba (Vijeće za ARS).

Je li pristup toj bazi podataka besplatan?

Da, pristup bazi podataka o izmiriteljima besplatan je.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Koristite se popisima izmiritelja koje sastavljaju predsjednici okružnih sudova ili koristite usluge udruženja za mirenje ili pojedinačnih izmiritelja. Informacije i podaci za kontakt obično se mogu pronaći na web-mjestima sudova, udruga ili dotičnih izmiritelja.

Posljednji put ažurirano: 17/09/2014

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici