Izvorna jezična inačica ove stranice poljski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Izmiritelji

Poljska

Ovaj odlomak sadržava informacije za pronalaženje izmiritelja u Poljskoj.

Sadržaj omogućio
Poljska

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Popise izmiritelja vode okružni sudovi. Izmiritelje, uključujući osobe s popisa koje u skladu sa svojim zakonskim zadaćama sastavljaju nevladine organizacije i obrazovne ustanove, na popis dodaje i s popisa uklanja predsjednik nadležnog okružnog suda. Međutim, zbog raspodjele ovlasti između regionalnih i središnjih tijela, središnjem popisu izmiritelja pristup nije moguć.

Osnovne informacije o pravilima, postupcima i praktičnim aspektima dogovora o mirenju u Poljskoj mogu se pronaći na stranici Mirenje na web-mjestu Ministarstva pravosuđa koje se uređuje u suradnji s Vijećem za alternativne načine rješavanja sporova i sukoba (Vijeće za ARS).

Je li pristup toj bazi podataka besplatan?

Da, pristup bazi podataka o izmiriteljima besplatan je.

Kako pronaći izmiritelja u Poljskoj

Koristite se popisima izmiritelja koje sastavljaju predsjednici okružnih sudova ili koristite usluge udruženja za mirenje ili pojedinačnih izmiritelja. Informacije i podaci za kontakt obično se mogu pronaći na web-mjestima sudova, udruga ili dotičnih izmiritelja.

Posljednji put ažurirano: 17/09/2014

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici