Tämän sivun alkukielistä versiota puola on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

Sovittelijat

Puola

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka löydät sovittelijan Puolassa.

Sisällön tuottaja:
Puola

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Luetteloita hyväksytyistä sovittelijoista on saatavilla aluetuomioistuimissa (sąd okręgowy). Sovittelijat kirjaa luetteloon ja poistaa siitä toimivaltaisen aluetuomioistuimen puheenjohtaja muun muassa valtiosta riippumattomien järjestöjen (sääntömääräisen toimintansa yhteydessä) ja yliopistojen laatimien luettelojen pohjalta. Alue- ja keskusviranomaisten väliseen toimivallanjakoon liittyvistä syistä sovittelijoista ei ole saatavilla yhtä valtakunnallista luetteloa.

Oikeusministeriön verkkosivustolla on sovittelua käsittelevä osio, jonka ylläpitämiseen osallistuu myös vaihtoehtoisen riidanratkaisun ja riita-asioiden sovittelutoimenpiteiden yhteiskunnallinen neuvosto (Społeczna Rada ds. Alternatywnych Metod Rozwiązywania Konfliktów i Sporów). Sinne on koottu perustietoa sovittelusta Puolassa sekä asiaa koskevista säännöksistä, menettelyistä ja käytännön näkökohdista.

Onko sovittelijoita koskevan tietokannan käyttö ilmaista?

Kyllä, sovittelijoita koskevaa tietokantaa voi käyttää maksutta.

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Apuna voi käyttää aluetuomioistuinten puheenjohtajilta ja sovittelujärjestöiltä saatavia luetteloita, tai sitten voi kääntyä yksittäisten sovittelijoiden puoleen. Sovittelijoiden yhteystiedot ovat yleensä saatavilla toimivaltaisten tuomioistuinten, sovittelujärjestöjen tai yksittäisten sovittelijoiden verkkosivustoilla.

Päivitetty viimeksi: 17/09/2014

Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Palaute

Anna tällä lomakkeella palautetta uudesta sivustostamme