Keres…

Ez a szakasz abban nyújt segítséget, hogy a különböző jogi hivatások képviselői közül mikor kihez forduljon.

Ha jogvitában áll vagy jogi tanácsot kíván kérni, ügyvédhez fordulhat.

Ha magánokirat esetében a jogbiztonság és a hatékonyság garantálására van szüksége, okiratot kíván végrehajtatni, választottbírát keres egy jogvitához, vagy akár csak jogi tanácsra van szüksége, közjegyzőhöz fordulhat.

Ha Önnek

  • egy másik tagállamban tartott tárgyaláson elhangzottakat kell megértenie vagy ott magát megértetnie,
  • valamely irat vagy szerződés jogi szakfordítására van szüksége,
  • bíróságon, rendőrségen vagy közigazgatási szervek előtt tolmácsolásra van szüksége, jogi szakfordítóhoz vagy jogi tolmácshoz fordulhat.

Ha úgy dönt, hogy közvetítést vesz igénybe, konzultációt folytathat egy közvetítővel, aki segít abban, hogy a vitás kérdéseket megbeszéljék és megegyezésre jussanak.

Ha valamely tény vagy körülmény megállapításához vagy megítéléséhez különleges szakértelem szükséges, Ön igazságügyi szakértőhöz fordulhat.

Utolsó frissítés: 20/05/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.