Pronađite…

U ovom odjeljku nalaze se savjeti za pronalaženje pravnih stručnjaka.

Ako ste suočeni s pravnim sporom ili tražite pravni savjet, možda se morate obratiti odvjetniku.

Ako trebate osigurati pravnu sigurnost i učinkovitost osobnog dokumenta ili izvršiti javnobilježničku ispravu, ako tražite arbitra u sporu ili jednostavno trebate pravni savjet, možda se morate obratiti javnom bilježniku.

Trebate li
  • razumjeti ili vas trebaju razumjeti tijekom saslušanja u drugoj državi članici
  • ovjereni prijevod dokumenta ili ugovora
  • usluge usmenog prevođenja na sudu, u policijskoj stanici ili pred upravnim tijelima, možda se morate obratiti sudskom tumaču.

Odlučite li se za mirenje, susrest ćete se s izmiriteljem koji vam može pomoći da razgovarate o problemu i postignete dogovor.

Ako trebate vještačenje objekta ili situacije za koje je potreban stručnjak u tom području, možete zatražiti usluge forenzičkog stručnjaka.

Posljednji put ažurirano: 20/05/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.