Pronađite…

U ovom odjeljku nalaze se savjeti za pronalaženje pravnih stručnjaka.

Ako ste suočeni s pravnim sporom ili tražite pravni savjet, možda se morate obratiti odvjetniku.

Ako trebate osigurati pravnu sigurnost i učinkovitost osobnog dokumenta ili izvršiti javnobilježničku ispravu, ako tražite arbitra u sporu ili jednostavno trebate pravni savjet, možda se morate obratiti javnom bilježniku.

Trebate li
  • razumjeti ili vas trebaju razumjeti tijekom saslušanja u drugoj državi članici
  • ovjereni prijevod dokumenta ili ugovora
  • usluge usmenog prevođenja na sudu, u policijskoj stanici ili pred upravnim tijelima, možda se morate obratiti sudskom tumaču.

Odlučite li se za mirenje, susrest ćete se s izmiriteljem koji vam može pomoći da razgovarate o problemu i postignete dogovor.

Ako trebate vještačenje objekta ili situacije za koje je potreban stručnjak u tom području, možete zatražiti usluge forenzičkog stručnjaka.

Posljednji put ažurirano: 20/05/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici