Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Bulgaars) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
Swipe to change

Faillissements- en insolventieregisters

Bulgarije

Op deze pagina vindt u een kort overzicht van het insolventieregister.

Inhoud aangereikt door
Bulgarije
Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Inhoud van het insolventieregister

Het register bestaat uit drie delen:

  1. Het register van curatoren is gedeeltelijk toegankelijk via de website van het ministerie. Het publieke gedeelte bevat echter geen persoonsgegevens, en evenmin gegevens die nog niet door de curatoren zijn geverifieerd.
  2. Het register van verkopingen en veilingen is volledig toegankelijk via de website van het ministerie van economie, energie en toerisme.
  3. Het register van insolventieprocedures wordt momenteel niet als centrale database bijgehouden, omdat de rechtbanken niet aan elkaar gekoppeld zijn.

Is toegang tot het insolventieregister kosteloos?

Het insolventieregister kan kosteloos worden geraadpleegd.

Zoeken in het insolventieregister

Op de website vindt u een curator aan de hand van de volgende zoekfuncties:

  • naam
  • algemeen identificatienummer
  • adres
  • specialiteit
  • trefwoord in de sfeer van beroepservaring
  • deel van het nummer van het ministeriële aanstellingsbesluit
  • status - actief of non-actief.

Zoeken naar verkopingen

Op de website van het ministerie van economie, energie en toerisme staat een lijst van verkopingen.

Geschiedenis van het insolventieregister

Het register ontstond in 2003 na de uitvoering van Phare-project BG 0103.04, 'Versterking van het insolventiestelsel'. Er moest een datasysteem worden opgezet, dat alle insolventiegegevens in één database  verenigt. Het systeem is bij bepaalde rechtbanken operationeel: arrondissementsrechtbanken, gerechtshoven, het hoogste gerechtshof.

Laatste update: 25/08/2017

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Feedback

Met onderstaand formulier kunt u ons opmerkingen en feedback sturen over onze nieuwe website