Ez az ország átmeneti helyzetben van: hamarosan ki fog lépni az Európai Unióból.
Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Ez az oldal Észak-Írország fizetésképtelenségi nyilvántartásáról nyújt tájékoztatást.

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál az észak-írországi fizetésképtelenségi nyilvántartás?

Észak-Írországban nincs egységes fizetésképtelenségi nyilvántartás. Az Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálat (Northern Ireland Court Service) az elmúlt 10 évben csődbe jutott személyekről rendelkezik információval. Ezt az információt egy online adatbázis tartalmazza, amely a nyilvánosság számára díj ellenében hozzáférhető. A csődre vonatkozó bővebb információ az Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálathonlapján érhető el.

A Vállalkozási, Kereskedelmi és Beruházási Minisztérium (Online DETI) fizetésképtelenségi szolgálata foglalkozik fizetésképtelenségi ügyekkel.

A fizetésképtelenségi szolgálat célja és szerepe:

  • a csődök, illetve a kötelező felszámolás alatt álló vállalkozások ügyeinek adminisztrálása és kivizsgálása;
  • a fizetésképtelenség okainak megállapítása;
  • a vállalat fizetésképtelensége esetén a vezetők kizárása;
  • a fizetésképtelen vállalkozások vezetősége által folytatott csalárd tevékenységekkel kapcsolatos intézkedések megtétele;
  • a fizetésképtelenséggel foglalkozó hivatás szabályozása;
  • a fizetésképtelenségi mérleg működtetése;
  • Észak-Írország fizetésképtelenségi jogszabályainak és szakpolitikájának megfogalmazása.

Az Online DETI-t a Vállalkozási, Kereskedelmi és Beruházási Minisztériumtartja fenn és működteti.

Ingyenes-e az észak-írországi Online DETI-hez való hozzáférés?

Igen, a hozzáférés ingyenes.

Hogyan végezzünk keresést az észak-írországi Online DETI-ben?

A fizetésképtelenségi szolgálat folyamatosan frissíti a nyilvántartást a következő adatokról: egyéni önkéntes megállapodások (Individual Voluntary Arrangements (IVA)); gyorsított önkéntes megállapodások (Fast-track Voluntary Arrangements (FTVA)); csőd korlátozó utasítások vagy kötelezettségvállalások (Bankruptcy Restrictions Orders or Undertakings (BRO/ BRU)); adósságcsökkentő rendelvények (Debt Relief Orders (DRO)); és adósságcsökkentést korlátozó utasítások vagy kötelezettségvállalások (Debt Relief Restriction Orders or Undertakings (DRRO/ DRRU)).

Az IVA, DRO, DRRO és DRRU nyilvántartásokban online lehet személyekre keresni.

Bővebb információ a fizetésképtelenségi nyilvántartásról itt.

Kapcsolódó linkek

Online DETINI

Észak-ír Bírósági és Törvényszéki Szolgálat

Utolsó frissítés: 14/08/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit