Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata finn nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Finnország

Finnországnak két nyilvános fizetésképtelenségi nyilvántartása van. A csőd- és átszervezési nyilvántartásból, a magánadósság-átszervezési nyilvántartásból és a vállalkozási tevékenységek tilalmára vonatkozó nyilvántartásból díjfizetés ellenében bárki kérhet kivonatot. A nyilvántartásokban tárolt adatok lehetővé teszik, hogy Ön fizetések követelésekor vagy szerződéskötéskor megvédje érdekeit.

Tartalomszolgáltató:
Finnország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál a finn fizetésképtelenség nyilvántartás?

A csőd- és átszervezési nyilvántartás a csődre és az átszervezésre irányuló kérelmekkel és határozatokkal kapcsolatos adatokat tartalmazza.

A magánadósság-átszervezési nyilvántartás a magánjellegű adósságok átszervezésére (a fizetési ütemezéseket is ideértve) irányuló kérelmekkel és határozatokkal kapcsolatos adatokat tartalmazza.

Ingyenes-e a finn fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Nem. Az adatokat a finn Jogi Nyilvántartási Központtól kell kikérnie. A kivonat díja 10,00 euro.

Hogyan végezzünk keresést a finn fizetésképtelenségi nyilvántartásokban?

Az információ iránti kérelemnek a következő adatokat kell tartalmaznia:

Csőd- és átszervezési nyilvántartás

Az információkéréshez szükséges adatok:

  • A társaság neve
  • A cégjegyzékszám
  • A kérelmező neve és címe

Magánadósság-átszervezési nyilvántartás

Az információkéréshez szükséges adatok:

  • A személy neve
  • Személyi száma
  • A kérelmező neve és címe

A finn fizetésképtelenség nyilvántartás története

A nyilvántartások 1995-ig visszamenően tartalmaznak információkat.

Utolsó frissítés: 30/06/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit