Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata bolgár nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Bulgária

Ezen az oldalon rövid áttekintés található a bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartásról.

Tartalomszolgáltató:
Bulgária
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Mit kínál a bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartás?

A bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartás három részből áll:

  1. A csődbiztosi nyilvántartás részben elérhető az Igazságügyi Minisztérium honlapján keresztül. A nyilvánosan hozzáférhető rész azonban nem tartalmaz személyes adatokat, illetve a csődbiztos által még nem ellenőrzött adatokat.
  2. Az értékesítési és árverési nyilvántartás teljes egészében elérhető a bolgár Gazdasági, Energiaügyi és Turisztikai Minisztérium honlapján keresztül.
  3. A fizetésképtelenségi eljárások nyilvántartása jelenleg nem központi adatbázisként működik, mivel a bírósági adatbázisok között nincs összeköttetés.

Ingyenes-e a bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartás díjmentesen hozzáférhető.

Hogyan végezzünk keresést a bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A honlapon az alábbi kritériumok szerint kereshet csődbiztost:

  • név;
  • egységes azonosító szám;
  • cím;
  • szakterület;
  • szóra való rákeresés a szakmai tapasztalatra vonatkozó mezőben;
  • a miniszteri engedély számának egy része;
  • státusz (aktív vagy nem).

Értékesítések keresése

Értékesítési közlöny található a Gazdasági, Energiaügyi és Turisztikai Minisztérium honlapján.

A bolgár fizetésképtelenségi nyilvántartás története

A rendszert 2003-ban a „Fizetésképtelenséggel kapcsolatos rendszer megerősítése” című, BG 0103.04 számú Phare-projekt megvalósítását követően hozták létre. A cél egy, a fizetésképtelenségi eljárással kapcsolatos informatikai rendszer létrehozása, valamint valamennyi információ egységes rendszerbe foglalása volt. A rendszer bizonyos bíróságokon működik, mégpedig a kerületi bíróságokon, a fellebbviteli bíróságokon és a Legfelsőbb Semmítőszéken.

Utolsó frissítés: 25/08/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.