Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata francia nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Belgium

Az alábbiakban Belgium fizetésképtelenségi nyilvántartásairól talál információkat.

Tartalomszolgáltató:
Belgium
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Melyek a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartások jellemzői?

Belgiumban nem létezik nyilvános fizetésképtelenségi nyilvántartás.

  • A vállalkozások vonatkozásában a Cégbank (Banque Carrefour des Entreprises – BCE) a vállalkozások minden azonosítási adatát, valamint jogi helyzetét (így többek között a csőd bekövetkeztét is) tartalmazó jegyzék. Ugyanakkor a csődöt megállapító határozat és a csődegyezség megjelenik az online elérhető Moniteur Belge-ben is.
  • A magánszemélyek tekintetében létezik Belgiumban egy olyan adatbank, amely bizonyos információkat tartalmaz azokról a túlzottan eladósodott személyekről, akik kollektív adósságrendezési eljárást kezdeményeztek. Ez az adatbank a Belga Nemzeti Bank mellett működik, de nem nyilvános.

Ingyenes-e a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásokhoz való hozzáférés?

Az adatbankhoz való hozzáférés nem jár költségekkel.

Hogyan végezzünk keresést a belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartásban?

A csődöt megállapító határozatokat vagy a csődegyezségeket a Moniteur Belge-ben találhatjuk meg.

A belgiumi fizetésképtelenségi nyilvántartások által lefedett időszak

A vállalkozások adatai 1983. január 1-jétől állnak rendelkezésre és kapcsolódnak az 1997. június 1-je után közétett adatokhoz.

Ezen kívül az egyesületek 2003. július 1-je után közzétett adatai is elérhetők.

Kapcsolódó linkek

Szövetségi Igazságügyi Közszolgálat

Utolsó frissítés: 18/01/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit