Izvorna jezična inačica ove stranice bugarski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Swipe to change

Registri stečajev in insolventnosti

Bugarska

Na tej strani je kratek pregled bolgarskega registra plačilne nesposobnosti.

Sadržaj omogućio
Bugarska
Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Katere informacije so na voljo v bolgarskem registru plačilne nesposobnosti?

Bolgarski register plačilne nesposobnosti je razdeljen na tri dele:

  1. Vpogled v del registra stečajnih upraviteljev je mogoč na spletni strani ministrstva za pravosodje. Prek javno dostopnega dela registra pa ni mogoč dostop do osebnih podatkov ali podatkov, ki jih stečajni upravitelji še niso potrdili.
  2. Register prodaj in dražb je v celoti dostopen na spletni strani bolgarskega ministrstva za gospodarstvo, energetiko in turizem.
  3. Register stečajnih postopkov se zaradi nezadostne povezanosti med sodišči trenutno ne vodi kot centralna zbirka podatkov.

Ali je vpogled v bolgarski register plačilne nesposobnosti brezplačen?

Dostop do bolgarskega registra plačilne nesposobnosti je brezplačen.

Kako iskati po bolgarskem registru plačilne nesposobnosti?

Na spletni strani lahko stečajnega upravitelja najdete z vpisom enega od navedenih iskalnih kriterijev:

  • ime,
  • enotna identifikacijska številka,
  • naslov,
  • področje specializacije,
  • vpis besede v polje o poklicnih izkušnjah,
  • del številke odločbe ministrstva o imenovanju,
  • status (dejaven ali nedejaven).

Iskanje po prodajah

Na spletni strani ministrstva za gospodarstvo, energetiko in turizem lahko najdete bilten o prodajah.

Zgodovina bolgarskega registra plačilne nesposobnosti

Sistem je bil vzpostavljen leta 2003 po izvedbi projekta Phare BG 0103.04 "Boljša ureditev plačilne nesposobnosti". Oblikovali naj bi informacijski sistem za pregled plačilne nesposobnosti, vse informacije pa naj bi bile združene v centralni zbirki podatkov. Sistem se uporablja na nekaterih sodiščih: okrožnih in pritožbenih sodiščih ter na vrhovnem kasacijskem sodišču.

Zadnja posodobitev: 25/08/2017

Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici