Tämän sivun alkukielistä versiota unkari on muutettu äskettäin. Päivitystä suomennetaan parhaillaan.
Swipe to change

Konkurssi- ja maksukyvyttömyysrekisterit

Unkari

Tässä osiossa kerrotaan lyhyesti Unkarin maksukyvyttömyysrekistereistä.

Sisällön tuottaja:
Unkari
Tätä sivua ei ole käännetty valitsemallesi kielelle.
Halutessasi voit tutustua sivun konekäännökseen. Huomaa, että konekäännös on vain suuntaa antava. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Millaisia tietoja Unkarin maksukyvyttömyysrekisteristä on saatavissa?

Unkarissa läänien tuomioistuimet (megyei bíróság) ja oikeus- ja lainvalvontaministeriö (Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium) vastaavat maksukyvyttömyystietojen säilyttämisestä.

Kaupparekisteri (cégnyilvántartás)

Maksukyvyttömyysmenettelyjen – lähinnä selvitys- tai konkurssimenettelyn – alkamista ja päättymistä koskevat tiedot ja myös selvitysmiestä koskevat tiedot sisältyvät kaupparekisteriin (Cégnyilvántartás).

Sähköistä rekisteriä ylläpitää oikeus- ja lainvalvontaministeriön yritystietopalvelu (az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs Szolgálata).

Yritysten virallinen lehti (Cégközlöny)

Selvitysilmoitukset (felszámolási hirdetmény) on julkaistu 1. päivästä tammikuuta 2008 säännöllisesti myös yritysten virallisen lehden (Cégközlöny) verkkosivustolla (jota päivitetään toisinaan useamman kerran päivässä).

Konkurssimenettelyissä annetut määräykset (végzés) ovat myös saatavissa verkkosivustolla.

Verkkosivustolla olevat tiedot eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Onko Unkarin maksukyvyttömyysrekisteritietojen käyttö ilmaista?

Kyllä on. Rekisteritiedot sisältävät seuraavaa:

 • selvitysmenettelyn alkamispäivä
 • kaupparekisterinumero (cégjegyzékszám)
 • yrityksen nimi
 • kotipaikka (székhely)
 • toimipaikka (telephely)
 • sivuyhtiöt (fióktelep)
 • pääasiallinen toimiala
 • merkitty pääoma
 • verotusnumero.

Hakujen tekeminen Unkarin maksukyvyttömyysrekisterissä

Kaupparekisterissä voi tehdä hakuja seuraavilla hakukriteereillä:

 • kaupparekisterinumero
 • yrityksen nimi
 • verotusnumero.

Vuoden 2008 alusta lähtien hakuja on voinut tehdä myös yritysten virallisen lehden verkkosivustolla yrityksen nimen tai rekisterinumeron perusteella. Palvelusta saa kaikki saatavilla olevat taloudelliset tiedot yrityksestä, myös tiedon mahdollisesta maksukyvyttömyydestä.

Unkarin maksukyvyttömyysrekisterin historiaa

Selvitysilmoitukset on julkaistu 1. päivästä tammikuuta 2008 säännöllisesti myös yritysten virallisen lehden verkkosivustolla (jota päivitetään toisinaan useampaan kertaan päivässä).

Tuomioistuimet ovat tallettaneet kaikki kaupparekisteritiedot sähköisesti heinäkuusta 1993, jolloin valtakunnallinen yritystieto- ja yritysrekisterijärjestelmä (Országos Céginformációs és Cégnyilvántartási Rendszer) otettiin käyttöön.

Kaikista yrityksistä voi hakea tietoja missä tahansa tuomioistuimessa tietojen säilytyspaikasta huolimatta.

Päivitetty viimeksi: 04/07/2016

Tämän sivuston eri kieliversioita ylläpitävät asianomaiset jäsenvaltiot. Käännökset on tehty Euroopan komissiossa. Muutokset, joita jäsenvaltiot ovat saattaneet tehdä tekstin alkuperäisversioon, eivät välttämättä näy käännöksissä.Euroopan komissio ei ole vastuussa tässä asiakirjassa esitetyistä tai mainituista tiedoista. Ks. oikeudellinen huomautus, josta löytyvät tästä sivustosta vastaavan jäsenvaltion tekijänoikeussäännöt.
Näiden sivujen kansallisesta sisällöstä vastaavat jäsenvaltiot päivittävät parhaillaan sivuja Britannian EU-erosta johtuvien muutosten vuoksi. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Palaute

Anna tällä lomakkeella palautetta uudesta sivustostamme