Ez az ország átmeneti helyzetben van: hamarosan ki fog lépni az Európai Unióból.
Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Észak-Írország

Ez az oldal Észak-Írország ingatlan-nyilvántartásáról ad áttekintést.

Tartalomszolgáltató:
Észak-Írország

Mit kínál az észak-írországi ingatlan-nyilvántartás?

AzÉszak-írországi Ingatlan-nyilvántartó (Land and Property Services Northern Ireland) a különböző nyilvántartásokra alkalmazandó szabályokról és iránymutatásokról szolgáltat statikus változatlan tartalmat.

LandWeb Direct (közvetlen ügyfél hozzáférést biztosító szolgáltatás)

A szolgáltatás a következőkre terjed ki:

  • keresési lehetőségek;
  • a tulajdonos neve és az ingatlannal kapcsolatos terhek;
  • a nyilvántartásban szereplő információ letöltését és kinyomtatását biztosító eszköz.

Ingyenes-e az észak-írországi ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Igen, a statikus tartalomhoz való hozzáférés ingyenes. Azoknak a felhasználóknak, akik a keresési lehetőségeket kívánják használni, regisztrálniuk kell a szolgáltatás igénybevételéhez, és a legtöbb esetben díjat kell fizetniük.

Hogyan végezzünk keresést az észak-írországi ingatlan-nyilvántartásban?

A keresési lehetőségek révén megtekinthetjük a kataszteri térképeket, a földterület méretét és a jogcímmel kapcsolatos dokumentációkat. Az adatbázis tartalmazza a tulajdonosok nevét és az ingatlannal kapcsolatos terheket.

Aze-regisztrációval különböző regisztrációs űrlapok kitöltésére van lehetőségük a regisztrált felhasználóknak.

Az észak-írországi ingatlan-nyilvántartás története

Az ingatlan-nyilvántartás 1891-ben jött létre, az Okirat-nyilvántartó (Registry of Deeds) pedig 1706 óta működik. E hivatal vezeti az ingatlan-nyilvántartásokat, az ingatlanokkal kapcsolatos okmányok nyilvántartását és a jogszabályban előírt terhek nyilvántartását.

Kapcsolódó linkek

Ingatlannyilvántartó - ingatlannyilvántartás

Európai Földhivatali Információs Szolgálat (EULIS)

Utolsó frissítés: 25/02/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit