Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Češka

Ebben a részben áttekintést adunk a Cseh Köztársaság telekkönyvi (ingatlan-) nyilvántartásáról.

Sadržaj omogućio
Češka

Mit kínál a cseh ingatlan-nyilvántartás?

A cseh ingatlan-nyilvántartás ténybeli és jogi információkat is tartalmaz az ingatlanokról. A nyilvántartásban kataszteri térképek és az ingatlantulajdonosokkal kapcsolatos adatok találhatók.

A nyilvántartás a Cseh Földmérő, Térképező és Telekkönyvi Hivatal tulajdonában és kezelésében áll, amely független nemzeti intézmény.

Ingyenes-e a cseh ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

A térképek, valamint az ingatlanokra vonatkozó alapvető információk (köztük a tulajdonosok neve és címe) tekintetében végzett internetes böngészés és keresés ingyenes.

Díj fizetendő az ingatlant érintő jogviszonyokkal kapcsolatos valamennyi információt tartalmazó hivatalos kivonatokért, amelyek papíron vagy – online hozzáférés segítségével – elektronikus úton is igényelhetők; a díj mértéke a kivonat terjedelmétől függően változhat, de rendszerint 100 CZK.

Keresés a cseh ingatlan-nyilvántartásban

A cseh ingatlan-nyilvántartás összetett keresőeszközt kínál az online keresésekhez.

A cseh ingatlan-nyilvántartás története

Az elektronikus tájékoztató rendszer 2001 óta használható.

Utolsó frissítés: 09/07/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici