NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini franceză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Registrele comerțului în țările UE

Franţa

Această pagină vă oferă informații privind posibilitățile existente de a consulta Registrul Comerțului din Franța.

Conținut furnizat de
Franţa
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ce informații oferă Registrul Comerțului din Franța?

Registrul comercial și cel al societăților sunt păstrate la nivel local de către grefele instanțelor comerciale și civile care au și competență comercială (instanțele districtuale din departamentele administrative Bas-Rhin, Haut-Rhin și Moselle și instanțele mixte ale comerțului din regiunile și departamentele franceze de peste mări). Informațiile cuprinse în aceste registre sunt verificate. Grefierii trebuie să verifice dacă informațiile sunt conforme cu prevederile legale și cu normele administrative, dacă corespund documentelor justificative și documentelor prezentate în anexă și dacă sunt compatibile, în cazul unei cereri de modificare sau ștergere, cu situația dosarului. Aceștia verifică, de asemenea, dacă instituirea societății sau modificările statutului societății sunt conforme cu prevederile legale și normele administrative care le reglementează.

Extrasul din registru (Kbis), eliberat la cerere de grefieri, este o adevărată „carte de identitate”, arătând starea civilă a unei societăți înregistrate. Acest document conține toate informațiile pe care întreprinderea trebuie să le declare, și, dacă este cazul, mențiunile făcute de grefierul responsabil de ținerea acestui registru. Extrasul Kbis este dovada existenței juridice a societății și oferă informații verificate. Este singurul document oficial care atestă identitatea și adresa persoanei (fizice sau juridice) înscrise, activitatea sa și organele sale de conducere, de administrare, de gestiune sau de control, precum și dacă există sau nu o procedură colectivă inițiată împotriva sa. Numai documentul oficial eliberat și semnat de către grefier este autentic în ceea ce privește informațiile înscrise de societatea respectivă în registru.

La nivel național, registrul comerțului și al societăților este gestionat de Institutul Național al Proprietății Intelectuale (INPI), care centralizează documentele originale ale registrelor comerțului ținute la nivel local de fiecare grefă.

Aceste registre trebuie să conțină toate informațiile referitoare la comercianți și întreprinderi și oferă acces la toate mențiunile și documentele care figurează în registrele comerțului și societăților.

Site-ul internet Infogreffe oferă un acces centralizat la informațiile din Registrul comerțului și societăților. Serviciul este propus în limbile franceză și engleză.

Pe site-ul INPI se poate obține, având denumirea societății și numărul SIREN, o copie a unui document depus la registrul național sau o copie a dosarului complet din registrul național.

Accesul la registru este gratuit?

Utilizatorii site-ului Infogreffe pot accesa în mod gratuit anumite informații privind societățile înregistrate, însă majoritatea informațiilor conținute în această bază de date pot fi obținute numai contra cost.

Similar, Institutul Național al Proprietății Intelectuale (INPI) efectuează contra cost trimiteri de documente (sau dosarul complet). Acest lucru se poate face prin poștă sau online, pe site-ul INPI.

Cum se efectuează căutări în Registrul Comerțului din Franța?

Site-ul Infogreffe vă permite să căutați o societate după:

  • denumirea acesteia;
  • numele administratorilor sau al directorilor;
  • orașul sau departamentul administrativ în care se află sediul societății sau al unităților sale comerciale;
  • numărul SIREN (sistemul de identificare din Registrul societăților);
  • numărul de înregistrare în Registrul societăților și în Registrul comerțului.

Linkuri utile

Registrul European al Comerțului

Infogreffe

INPI

CNGTC

Ultima actualizare: 13/09/2016

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.